akma's FotoPage

By: akma saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 22-Oct-2010 18:30 Email | Share | Bookmark
Saat-saat kelahiran Am Junior...

masih lagi sempat pose..
inilah labour room ku...hahhaha
thanks 2 hubby yg memberikan sokongan
 
mak pun datang teman..
makan roti sikit..lapo..
 
huhuhu...
sempat fb okes..
 
akhirnya....
 
5.30 am...
Bangun pagi nak p toilet..terkejut ada darah..kejutkan hubby (agak serba salah sebab hubby baru balik keje kul 2pg)..dua2 cuba ilek2...bagitau mak..hubby kata siap2 pas subuh p spital...sempat bekfes sekeping roti..tak lalu makan sebab ngah pikir mcm2..nak bersalin harini ke??tapi tak sakit pun..

7.15 am..
Bertolak ke Pantai Hospital Ampang..smp je diorang bawak masuk ke satu bilik..cek sana cek sini..dah bukak 2cm...hmmm

10.30 am..
Doc Sudha datang..cek dah bukak 3cm..Doc pecahkan air ketuban..aku still tak sakit lagi..sempat main facebook bagitau member dah pecahkan air ketuban..hahha..hubby tanya nurse.."nurse..nak deliver kat sini ke?"
nurse jawab.."Yelah kat sini"
masing2 terlopong..oh..ini ke labour room??hmm..nape mcm bilik wad je..mana pt erkakas yg lain..hubby ckp jap lagi baru diorang bawak masuk kot..

12.00 pm..
masih lagi tak sakit..doc datang nak buh ubat (induse)..nak bagi sakit sebab katanya kalau sakit baru leh bukak....masih lagi bukak 4cm..

3.00 pm..
dah mula sakit sikit2..lapo + dahaga..tapi nurse tak bagi makan ngan minum..mintak ehsan hubby...dapat gak minum sikit..hehehe..doc cek still tak bukak lagi..doc kata tunggu lagi 3 jam sebab takut terbelit tali pusat ke..hmm...

6.00 pm..
tiba2 nak push2..nurse ckp jangan sebab baru bukak 4cm.."mana saya tau..dia push sendiri.."
hubby tengok terpinga2...nurse p kol doc..masih lagi push2..nurse cek dah bukak 7cm rupanya..nurse masih tak bagi push tapi mcm biasa dengan sendirinya push..tiba2 nurse ckp "takpela lepas ni awak leh push"..
doc smp..kalut siapkan barang...hubby berdiri tengok apa yg doc buat.."are u ok?" doc tanya hubby..
"Ok........" hubby jawab ngan selamba...

6.30 pm..
Akhirnya dalam 4 kali push..selamatla sudah anakku dilahirkan ke dunia..time ni tak tau nak ckp mcm mana perasaan..indah yg teramat...thanks tu my hubby yg sgt2 bagi sokongan walaupun time tuh sibuk tengok apa yg doc buat..hahhaha..tapi kehadiran di sisi sgt2 bermakna dan sikap hubby dengan kehadiran hubby memang buat2 aku terharu..
buat anakku...mama sgt gembira dan bangga dapat melahirkan baby ke dunia..semoga anak mama jadi anak yg soleh...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net